AMPAgavina.org

Associació de mares i pares d'alumnes de l'Escola Gavina
Subscribe

Què és l’AMPA?

L’AMPA és l’entitat que agrupa a les mares i els pares d’alumnes de l’escola per a la defensa dels seus interessos en tot allò que fa referència a l’educació dels seus fills i filles i per a col·laborar en el funcionament del centre. Pel fet de ser pares i mares de l’Escola ja sou membres de l’AMPA.

És una entitat constituïda com associació sense ànim de lucre, inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat.

Està regulada per uns estatuts i s’organitza a través de: l’Assemblea General i la Junta Directiva.

 • L’Assemblea General és l’òrgan suprem de govern de l’associació, integrat per tots els associats, i es reunirà en sessió ordinària, com a mínim, una vegada a l’any.
 • La Junta Directiva és l’òrgan executiu de les disposicions emanades de l’Assemblea i es regirà pels estatuts de l’AMPA i altres disposicions legals que facen referència a aquestes associacions. Estarà formada pel/la President/a, el/la Vice-President/a, el/la Secretari/a, el/la Tresorer/a i els/les Vocals.

Funcions:
Donar suport i assistència als membres de l’associació, als/les professors/res, als/les alumnes del centre i als seus òrgans de govern i participació, en tot allò que fa referència a l’educació dels seus fills.

Promoure la participació de pares i mares dels alumnes en la gestió del centre.

Assistir als pares i mares dels alumnes en l’exercici del seu dret a intervenir en el control del centre.

Promoure la representació i la participació dels pares dels alumnes en el Consell Escolar i altres òrgans col·legiats.

Facilitar la col·laboració del centre en l’àmbit social, cultural, econòmic i laboral.

Col·laborar en les activitats educatives del centre i cooperar amb el Consell Escolar en l’elaboració de directrius per a la programació d’activitats complementàries, extraescolars o de serveis.

Promoure les activitats de formació de pares i mares, tant des del vessant cultural com de l’específic de responsabilització en l’educació familiar.

Promoure i realitzar tota mena d’activitats que puguen afavorir el desenvolupament integral de la personalitat dels alumnes i dels seus pares i mares.

D’altres que, en el marc de la normativa educativa, els assignen els Estatuts, com els de tipus cultural i recreatives.

2 Comentaris a “Què és l’AMPA?”


 1. Picanya, gener de 2012
  Estimats amics i amigues,

  en la linea de tenir una comunicació fluida entre la junta de l’AMPA i tots els socis i sòcies hem creat un bloc que tal vegada alguns de vosaltres ja coneixeu: http://elblogdelateuaampa.blogspot.com/
  Estem contents d’aquesta nova experiència; amb només un meset de vida ja havia rebut prop d’un miler de visites.

  Estem convençuts que és un bon canal de comunicació que permet als socis estar informats de tot allò que fa l’AMPA, de les novetats del nostre institut i també de les notícies que ocorren al nostre voltant i que afecten l’educació dels nostres fills i filles.
  Tenim la ferma convicció que la tasca de les associacions té un paper fonamental en la nostra societat. I com a associació que sou volem compartir amb vosaltres els nostres esforços. És per això que us convidem a pegar-li una ullada. Potser hi trobareu alguna informació que us interesse, potser us donarà algun idea nova o si més no, us farà saber qui som l’AMPA de l’IES Enric Valor i què fem. Amb això ja ens donem per satisfets.
  A la vegada us convidem a introduir al bloc el vostre correu electrònic en la secció “NOVETATS AL MAIL” que trobareu a la columna de la dreta del bloc.
  (Una recomanació, feu-ho ara i així no us n’oblidareu)
  En inscriure-vos a esta secció, cada vegada que des de l’AMPA hi publiquem una nova entrada rebreu, de forma automàtica, un correu amb l’enllaç que us hi durà directament. Així us assegureu que la informació que hi publiquem us arriba de forma puntual.

  Quedem a la vostra disposició per a tot allò que cregau convenient.
  Rebeu una forta abraçada,

  Junta directiva
  AMPA IES Enric Valor.

  1
 2. Associació Juvenil PAUET says:

  Bona vesprada!!
  Vos escrivim des de l’Associació Juvenil Pauet, una associació creada per gent jove en ganes de menejar-se i canviar les coses. Des de la nostra xicoteta associació, a banda de fer coses per a joves com intercanvis europeus per promoure la interculturalitat i l’aprenentage de nous hàbits de vida, fem campaments per a xiquets, ja que ens pareix molt important ajudar, en la mesura que podem, en la seua educació no formal.

  Per això vos preguntem si estaríeu interessats en el nostre Campament de Pasqua 2015. En principi es un campament obert on poden inscriure’s tots els xiquets fins a cobrir el màxim de places.

  Per suposat es un treball voluntari, on els monitors no es duen res a canvi. Per si voleu pegar una ullada, el link a la nostra web.

  Si esteu interessats, podríem parlar per dur cartells i tríptics a l’escola i concertar una reunió per donar més informació.

  http://asojuvpauet.wix.com/pauet#!pascua-2015/cyxq

  2


Deixa una resposta