Esdeveniments

maig
4
dv.
Coeducació – Taller per a pares i mares: Som diferents, som iguals @ Sala Multiusos Pavelló
maig 4 @ 15:00 – 16:30
Coeducació - Taller per a pares i mares: Som diferents, som iguals @ Sala Multiusos Pavelló | Picanya | Comunidad Valenciana | Espanya

Som diferents, som iguals. Respecte i reconeixement de la igualtat de gènere, prevenció de la discriminació de gènere.

Docent: Cristina Guillén Ripollés

Per desenvolupar una convivència de qualitat, el principi bàsic és la igualtat entre l’alumnat. Les desigualtats que es produeixen en la societat no han de ser transmeses per l’educació. Una escola coeducativa es aquella en la qual es corregeix i s’elimina tota mena de desigualtats o mecanismes discriminatoris per raó de sexe, i en la qual les / els alumnes puguin desenvolupar lliurement la seva personalitat en un clima d’igualtat real i sense cap tipus de condicionants o limitacions imposades en funció del seu sexe.

Objectius:

  • Sensibilitzar sobre la importància de la coeducació, per aconseguir uns models de relació no sexista.
  • Observar, criticar i eliminar els comportaments i pautes masclistes estereotipats en tots els sectors de la comunitat educativa.
  • Educar nenes / nens en la tolerància, la corresponsabilitat i la solidaritat.

Continguts:

  • Què es de la coeducació?
  • Sexe i gènere.
  • Igualtat.
  • Prevenció de la discriminació de gènere.

 

SERVEI  DE GUARDA (RESERVA)

maig
5
ds.
CONÉIXER EL PAÍS – El Tancat de la Pipa @ Tancat de la Pipa
maig 5 tot el dia
CONÉIXER EL PAÍS - El Tancat de la Pipa @ Tancat de la Pipa | Espanya

El dia 5 de maig vos convidem a conéixer un dels nostres grans tresors: l’Albufera. Des del port de Catarroja anirem amb barca fins al Tancat de la Pipa, un projecte de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, iniciat el 2006, amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana. A través d’aquesta iniciativa s’han transformat 40 hectàrees de camps d’arròs en un conjunt d’hàbitats d’aigua dolça on moltes comunitats biològiques i espècies protegides han pogut robar l’espai adequat per a viure.

L’equip del Tancat ens explicarà tot el projecte, mirarem aus, farem un passeig amb barca per l’Albufera, però sobretot gaudirem junts d’uns moments que ens aproparan un poc més a la ostra terra. El programa és el següent: a les 9.30 h ens trobarem al Port de Catarroja (hi ha prou d’espai per a aparcar). Eixirem amb barca cap al Tancat, on arribarem després d’un viatge d’aproximadament 30 minuts. La visita durarà una hora. 

Després eixirem amb barca per l’Albufera i arribarem al ”lluent”, on Juan, el barquer, ens contarà com vivien els pescadors abans i explicarà els secrets de la Vela Llatina. Tornarem al Port de Catarroja al voltant de les 14.00 h i dinarem tots junts allí, a Casa Baina, dinar ”catarrogí”, d’all i pebre i arròs. 

Heu de dur roba còmoda, gorra i aigua, i posar-vos la protecció solar adequada.
Com que anirem amb barca i el Tancat té un aforament limitat, haurem de fer grups de 35 persones i limitar a un màxim de 70 el nombre de participants, entre adults i xiquets. En cas que en siguem 70, anirem amb dues barques i haurem de fer dos torns per a la visita del Tancat.
El cost per persona de l’eixida serà entre 4 i 5 euros per a la barca (depenents del nombre de persones), 19 euros el dinar per a adults i 9 euros per als xiquets de menys de 14 anys.
IMPORTANT: La data límit de la inscripció és divendres 27 d’abril.
No feu tard! El nombre d’assistents és limitat i seguirem estrictament l’ordre d’inscripció.

 

INSCRIPCIÓ