Novetats

 • Manifest d’agraïment a l’Escola Gavina

  Els membres de la junta de l’AMPA volem expressar el nostre agraïment i el nostre afecte a l’escola i a tot el seu personal per l’esforç que han hagut de dur a terme des del moment quees va declarar l’estat de l’alarma i el confinament per la covid-19.
  Som coneixedors i conscients que ha sigut un esforç gran, tant econòmic com personal. Un esforç que ha suposat dedicar hores i hores a garantir la millor educació per als nostres fills i filles durant el confinament. Un esforç que ha suposat que alguns treballadors i treballadores de l’escola hagen hagut de passar per un ERTO. Un esforç que ha suposat, al capdavall, un gran
  desgast personal de tots i totes.
  I no només l’esforç de les persones, sinó també l’esforç de la cooperativa com a empresa: reduir la quota al mínim mantenint la infraestructura no ha estat gens fàcil. Les famílies hem agraït des del primer moment aquesta rebaixa, necessària però difícil d’assumir per a qualsevol empresa, raó per la qual s’ha hagut de recórrer a l’ERTO, entre altres mesures.
  Tots aquests esforços, però, encara continuen vigents. Una vegada tornats de les vacances, amb la represa del curs, sabem les condicions en què es desenvolupa l’educació dels nostres fils i filles, i tots els maldecaps que comporta garantir l’educació respectant totes les mesures sanitàries: redistribuir espais, augmentar la càrrega horària, multiplicar-se, assumir noves
  tasques… Finalment, l’esforç d’haver d’atendre l’increment de les despeses derivat de les noves necessitats sanitàries sense incrementar la quota mensual.
  Per totes aquestes raons hem redactat aquest manifest d’agraïment, i per això mateix encoratgem totes les famílies que s’unisquen a aquesta mostra de suport a l’escola adherint-s’hi amb la seua signatura. Perquè la millor manera d’expressar la gratitud és dient GRÀCIES! amb la boca ben gran.

  Manifest d'agraïment a l'Escola Gavina

  91 signatura
   

   

 • Inscripció d’atletisme del curs 20-21

  Benvolgudes famílies,

  Per segon any, l’AMPA, en coordinació amb la direcció de l’Escola, oferirà atletisme com a activitat extraescolar.

  L’activitat està adreçada a 2n i 3r cicles de Primària i 1r curs d’ESO, i es farà els divendres (15.00 h-16.00 h per a 3r cicle i ESO, i 16.00 h-17.00 h per a 2n cicle) i la coordinarà el mestre Ivan Sales. L’activitat tindrà un cost 25€/més i inclourà el servei de vesprades de divendres. Necessitem conéixer la quantitat de xiquets i xiquetes interessats a inscriure’s en aquesta activitat, i és per això que deixem obert aquest formulari fins al proper dia 28 de setembre. Amb aquestes dades, doneu el vostre vist-i-plau per a començar l’activitat. La propera setmana us confirmarem si els interessats són suficients per a poder-la obrir.

  Moltes gràcies!!

  FORMULARI

 • Comunicat de la junta de l’AMPA en resposta a la decisió de l’escola de modificar el rebut d’abril 2020

  Benvolgudes famílies, benvolguda escola,

  des de la junta de l’AMPA volem donar resposta a la carta que ha emés la direcció de l’escola Gavina per a explicar l’ajust del rebut del mes d’abril.

  Abans de tot, volem expressar la nostra confiança en l’escola i el nostre compromís i suport envers les famílies. Confiança en l’escola perquè comprenem la situació extraordinària tan complicada que està vivint, en la qual ha hagut de prendre decisions difícils que afecten companys i companyes de treball, molts dels quals, també s’ha de destacar, són pares i mares de l’escola. I compromís i suport envers les famílies que representem perquè sabem que moltes estan passant per moments molt difícils, vivint una situació econòmica desconeguda fins ara derivada de l’aturada laboral. 

  Pel que fa a la rebaixa del rebut, fem tres consideracions:

  – En primer lloc, creiem que la decisió que ha pres l’escola de rebaixar el rebut a 59 € és encertada, per les condicions diferents en què es desenvoluparà l’ensenyament dels nostres fills i filles durant el temps que dure l’estat d’alarma. Hem de reconéixer l’esforç que s’ha fet per a respondre a aquesta situació i poder seguir avant, materialitzat en un ERTO que es durà a terme aquest mes d’abril.

  – En segon lloc, entenem que el projecte de l’escola que hem escollit les mares i els pares requereix mantindre unes despeses que no desapareixen d’un mes a un altre, i que cal seguir afrontant amb el rebut mensual.

  – Finalment, agraïm aquesta rebaixa perquè significarà un alleujament important per a l’economia de totes les famílies. 

  Per tot això, doncs, la Junta de l’AMPA dona suport a l’escola en aquesta decisió tan difícil, i alhora agraeix l’esforç enorme que faran tant l’escola com les famílies aquestes dures setmanes que estem vivint i que vindran, que esperem que siguen les mínimes possibles, i que segur que superarem treballant colze a colze, com hem fet sempre.

   

 • Crònica AMPAfest

  ENQUESTA

  La celebració de l’AMPAfest ODS de dissabte passat va ser tot un èxit, amb la participació d’unes 200 persones, entre pares, mares, fills i filles que vam gaudir amb l’activitat organitzada per Sociolidarios, els jocs de fusta, les paelles gegants i  el concert de Ramonets. I a més de gaudir, sobretot vam aprendre moltes coses, que era un dels objectius de la jornada:

  – Vam aprendre que la piscina compta com a dutxa i que el Calippo compta com a fruita! (segons els Ramonets, vaja…)

  – Vam aprendre que a Picanya fan una cervesa molt WAI i que a més està boníssima.

  – Vam aprendre a fer un bon ús dels materials reutilitzables: gràcies a tots per dur el vostre parament de casa, la resposta va ser un èxit!

  – I, sobretot, vam aprendre que les aliances i la col·laboració entre tots i totes són necessàries per a aconseguir els ODS.

  Moltes gràcies a tots els assistents per la vostra participació i el vostre civisme. L’any que ve, més!

  A continuació vos passem una enquesta anònima perquè valoreu la jornada de dissabte i suggeriu sobre quin tema vos agradaria que tractara l’AMPAfest 2021. 

  ENQUESTA

   

 • Tertúlies dialògiques

  Benvolgudes famílies, us informem d’una nova proposta d’activitat molt interessant. 
  Es tracta d’una tertúlia dialògica organitzada pel CEIP Ausiàs March i en què participaran les famílies de tots els centres educatius de Picanya. Tindrà lloc el pròxim  26 de febrer, dimecres, a de 17:15 a 18:15, al CEIP Ausiàs March.
  La proposta consisteix a llegir l’article que enviem adjunt i a comentar-lo conjuntament en el transcurs de la tertúlia.
  Per a participar-hi cal que ompliu aquest formulari. Us convidem a acudir i gaudir al màxim de l’experiència!

  article ciberassetjament
 • AMPAFEST ODS

  El pròxim dissabte 29 de febrer tindrà lloc l’AMPAfest 2020, que enguany dediquem a conéixer els ODS, els objectius de desenvolupament sostenible, i a tindre pautes i consells d’acció quotidiana per a ser més sostenibles amb el planeta. Per a aquesta finalitat comptarem amb l’ONG Sociolidarios, que organitzarà uns tallers en què participarem totes les famílies assistents, grans i menuts, repartits en grups diferents.

  Després dels tallers de Sociolidarios gaudirem del dinar, que enguany consistirà en paella i coques preparades per les famílies de 4t d’ESO, i tancarà la festa el concert del grup Ramonets, que ens farà ballar amb el seu rock per a tota la família. Com a cloenda tindrem el lliurament de premis del concurs fotogràfic sobre accions sostenibles i del 2n concurs de lectura Maria Ibars.

  Recordeu que, en paral·lel a l’organització de l’AMPAfest, l’AMPA té en marxa dues iniciatives per a treballar els ODS en què cal la vostra participació:

  – Per a sumar-nos a la iniciativa Take action de l’ONU, us vam demanar que proposàreu i compartíreu idees que puguen contribuir a assolir algun dels 17 objectius de desenvolupament sostenible.

  – El concurs fotogràfic per a expressar amb imatges de quina forma les famílies de l’escola Gavina ens comprometem i duem a terme aquestes accions.

  Teniu tota la informació sobre les dues iniciatives en aquest enllaç.

   

  PROGRAMA DE L’AMPAFEST

  10:30. Introducció: presentació dels ODS

  10:45. Començament dels tallers.

  13:15. Conclusions finals.

  14:00. Dinar

  16:00. Concert de Ramonets

  17:00. Lliurament de premis del concurs fotogràfic i del 2n concurs de lectura Maria Ibars.

  Per a participar en l’AMPAfest heu d’omplir el formulari d’inscripció de més avall abans del 15 de febrer.

  Us esperem amb moltes ganes de participar i d’aprendre per a actuar amb consciència. Les petites accions quotidianes poden moure grans canvis!

  FORMULARI D’ INSCRIPCIÓ

   

 • Xarrades de gener 2020

  La setmana que ve comencem una sèrie de tres xarrades a càrrec d’Imma Dasí per a aprofundir la que va impartir en l’AMPAfest del curs passat. Són les següents:

  • Divendres 17 (15 h): Influència de les TIC en infants menors de 6 anys. Què conèixer i com protegir.
  • Divendres 24 (15 h): Pautes i usos saludables en les TIC en infants de 6 a 10 anys. Com protegir i què supervisar.
  • Divendres 31 (15 h): Prevenció de riscos i ús saludable de les TIC en xics i xiques d’11 a 16 anys. Com protegir, què supervisar i què delegar.

   

  Com veieu, cada una està enfocada a una edat. 

  Inscripció

 • AMPAfest – ODS

  Com tots sabeu, la línia temàtica de l’escola aquest curs són els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides en la seua Agenda 2030. Entenem que contribuir a promocionar i assolir aquests objectius de sostenibilitat també és una part fonamental de la nostra tasca educadora com a mares i pares. Així doncs, el proper AMPAfest 2020, que tindrà lloc el pròxim 29 de febrer, versarà sobre aquesta qüestió.

  En el context de la preparació d’aquesta festa lúdica i educativa, des de l’AMPA hem decidit sumar-nos a la iniciativa Take action de l’ONU i prendre-hi partit de forma col·lectiva. Segurament molts de vosaltres tracteu d’involucrar-vos més en accions que servisquen per a millorar el nostre entorn físic i social, o potser us pregunteu quines coses podeu fer, de quina forma podeu contribuir a deixar un món millor als nostres fills i filles, o sabeu quines coses us agradaria fer però no heu trobat la forma o el moment de posar-les en pràctica.

  Així, des d’ara i fins al dia de la festa, us animem a proposar i compartir idees que puguen contribuir a assolir algun dels 17 objectius de desenvolupament sostenible, bé individualment o bé de forma col·lectiva. L’objectiu d’aquesta acció serà ajudar-nos a sensibilitzar-nos i conscienciar-nos sobre la importància de la nostra participació activa i la mobilització per a l’acció. Les propostes poden ser simplement petites accions quotidianes en la vostra vida diària, amb les quals voleu mostrar el vostre compromís, o es poden referir a propostes d’accions col·lectives que es puguen dur a terme de forma puntual o continuada. Tot s’hi val, si serveix per a donar idees, ajudar-nos a focalitzar i mobilitzar-nos per actuar i donar exemple. Totes i tots hi podeu participar: menuts i grans, homes i dones, famílies i mestres…

  Podreu adreçar les propostes a l’AMPA per mitjà del formulari següent formulari. En cada proposta caldrà assenyalar l’acció amb la qual us comprometeu i/o proposeu i l’objectiu a què fa referència. Podeu enviar totes les propostes que vulgueu, cada una en un enviament diferent. Ací en teniu un exemple:

  Proposta: Anar caminant o en bici a l’escola almenys dues vegades a la setmana

  Objectiu: 13. Acció pel clima

  Qui s’hi compromet: Pare/mare, fills/filles

  Nivell: Infantil, primària, secundària

   

  D’altra banda, i en la mateixa línia, proposem un nou concurs fotogràfic en què expressem amb imatges de quina forma les famílies de l’Escola Gavina ens comprometem i duem a terme aquestes accions. Les idees i les fotos s’exposaran el dia de l’AMPAfest, i entre tots i totes elegirem aquelles que considerem que reflecteixen millor el compromís amb aquests objectius. Ara que ve Nadal, segurament és un bon moment per a poder iniciar algunes d’aquestes accions i viure les festes de forma més sostenible.

  Per a participar-hi, heu d’enviar les fotografies a hola@ampagavina.org, posant en l’assumpte “Concurs fotogràfic AMPAfest 2020” i acompanyant la imatge amb una descripció breu en què digueu a quin ODS contribuïu i de quina manera. A més, heu d’indicar el nom i cognoms del xiquet o xiqueta i el seu curs. Podeu enviar totes les fotos que vulgueu, però cada una ha d’incloure la descripció corresponent i l’ODS relacionat.

  Teniu més idees i informació sobre els ODS en les pàgines següents. Esperem la vostra participació!

  https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/

  https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/takeaction/

   

 • Educar en confiança

       La darrera sessió de formació organitzada per l’AMPA va tractar sobre la prevenció de l’abús sexual infantil i la necessitat de visibilitzar aquesta qüestió i sensibilitzar-ne la comunitat educativa. Des de l’associació ACASI (www.acasi.org) impartiren la formació Inma Garcia, psicòloga i presidenta de l’associació; Alicia Casado, psicologa; i Xelo Silvestre, educadora social. Les ponents van oferir dades sobre l’abús sexual infantil i orientacions sobre com afrontar-ho tant des de les famílies com des de l’escola i els mateixos xiquets i xiquetes.
  Ens han passat un enllaç d’un vídeo curt de la Fundació Vicky Bernadet, que és molt recomanable, i en breu hi haurà disponible a la biblioteca de l’escola el llibre per a poder parlar amb els fills i filles d’aquest tema: “Les cortines d’aire”.

 • Xarrades de novembre

  Aquest mes de novembre, l’AMPA organitza dues xarrades en el seu cicle d’Escola de pares i mares.

  D’una banda, el divendres 22 tindrem la xarrada «Educar en confiança», impartida per l’associació ACASI, i que té com a objectiu donar pautes per a previndre l’abús sexual en la infància.
  D’altra banda, el divendres 29 hi haurà la xarrada «Prevenció de l’assetjament escolar», impartida per Moviment contra la Intolerància, que pretén oferir eines als pares i mares per a detectar i previndre l’assetjament escolar.

  Les dues xarrades començaran a les 15:00, i per a fer una previsió de l’assistència i sol·licitar el servei de guarda, us demaneu que ompliu el formulari d’inscripció si teniu previst d’assistir-hi (ja siga només a una o bé a totes dues).

  Inscripció