Novetats

 • Taller de Gènere i Música

  Aquesta setmana els nostres alumnes de secundària ( 1r i 2n) han gaudit de la primera sessió del taller “Gènere i Música”, impulsat per la Comissió de Secundària de l’AMPAgavina i que ha impartit Claudia Ferrándiz, música, psicòloga i professora de música.
  El taller té com a fil conductor la música, abordant el patriarcat i el masclisme des de la vessant musical i extrapolant-ho a la resta d’aspectes de la vida.
  Claudia “Key Day” ha connectat molt bé amb els alumnes i els ha fet veure que el que s’explica en la teoria és real, a través de la seua experiència personal dins del món de la música, on sí que existeixen dones músiques tot i la manca de referents i la no visibilitat per part de la indústria músical. En la pròxima sessió abordaran des de la pràctica aquesta problemàtica, faran escàner de les xarxes socials, faran canvis en els rols de les cançons i una anàlisi dels temes que han proposat els alumnes.

 • Rock per la infància

  El pròxim 11 de maig, Proeso, oferirà en Sueca (la Ribera Baixa) l’espectacle ¨Rock per la Infancia¨, un projecte que naix amb motiu del seu 10é aniversari, on comptarem amb un extens cartell de grups valencians que participaran en l’espectacle. Han confirmat la seua presència El Diluvi, La Fumiga, Lilit i Dionis, Candela Roots, Atupa i Frida, grups que estaran acompanyats pel grup instrumental de Proeso i la seua coral formada per més de 500 xiquetes i xiquets tots ells alumnat d’educació secundària, primària, escoles de música i conservatoris de tot el territori. Els beneficis obtinguts amb la venda d’entrades es donaran a Save the Children que compta amb un fons específic per a lluitar contra la pobresa infantil amb ferramentes com la música.

  L’objectiu principal que Proeso vol aconseguir amb este projecte és difondre la nostra llengua utilitzant un instrument educatiu potentíssim com és la música, donant a conéixer a grups del panorama musical actual de diferents estils que canten en valencià.

 • Tallers formatius contra la violència cap a les dones

  Us fem arribar la informació dels tallers sobre violència cap a les dones que convoca l’Ajuntament de Picanya. Volem destacar dos d’aquests tallers:

  TALLER FORMATIU I Paper de les famílies en la prevenció de la violència de gènere

  TALLER FORMATIU II Què podem fer les famílies davant les situacions d’assetjament a menors i adolescents?

  Teniu més informació sobre els tallers i la incripció a: http://www.picanya.org/informacio/noticies/i/13840/481/tallers-formatius-contra-la-violencia-cap-a-les-dones

 • Trobada d’escoles en valencià

  La Trobada d’escoles en valencià a Aldaia va ser tota una festa. En la cercavila vam fer present la nostra mediterrània com la volem, pont viu de cultures. Al Taller vam fer germinats. Us en deixem un tast en imatges.

 • Animació lectora per a totes les edats!!

  Dimecres a les 17:00, a la biblioteca, i de la ma de Paco Raga, podrem gaudir del teatre de Circorama amb l’obra “El llibre de les bésties”. No podeu deixar de vindre!!

 • EL MENJADOR ESCOLAR Q VOLEM- Jornades de reflexió

  🌎On? – Saló d’actes del COL.LEGI MAJOR RECTOR PESET de VALENCIA

  📄 Quan? – 5 i 6 d’abril

  ⏰Horaris?-
  5 abril- 18:00-20:00
  6 abril- 9:30-14:15

  💡🔑Que farem? – Reflexionarem sobre la situació dels menjadors escolars, coneixerem experiencies d’altres territoris i donarem les claus per a transitar cap a un menjador escolar més just, local i saludable🍌🍎🍓🍊🌾

  👪Dirigit a: families, Ampas, comunitats educatives, empreses de restauració i públic en general

  Vos convidem a participar!

  Inscripcions:
  https://forms.gle/gfnS39e1FUqFKMoT7

 • Acull un somriure Sahraui

  L’Associació Talha, d’ajuda al poble Sahraui, fa una crida a les famílies que vulguen gaudir durant dos mesos de l’experiència d’acollir a un xiquet/xiqueta sahrauí.

  Les famílies interessades poden posar-se en contacte amb TALHA Tel. 654018506 els qui s’encarregaran de tot el necessari per al viatge i acolliment.

  Per a informar sobre aquest programa, han organitzat una xarrada en pròxim divendres 29 de març a les 20h en el Centre Jove de Xirivella (C/Llevant UD,2)

 • Formació per a pares i mares impartida per Moviment contra la Intolerància.

  Hem preparat unes sessions junt a la formació Moviment contra la Intolerància on es tractaran diferents temes. La formació es dividirà en dues jornades:

  29 de març (15:00h-17:00h): Convivència, inclusió i prevenció del racisme i la xenofòbia.

  3 de maig (15:00h-17:00h): Prevenció i detecció de l’assetjament i ciberassetjament escolar.

  Podeu fer servir el servei de guarda per a qualsevol de les sessions:

  Us esperem!

 • Visita Coves de Sant Josep, la Vall d’Uixó

  Enguany, el Grup de treball pel valencià, seguint el projecte encetat el passat curs “Conéixer el país”, organitza una visita a les Coves de Sant Josep. El preu de les entrades és de 7 € per adult i 5 € per menor de 13 anys.

  El termini d’inscripció és molt limitat, ja que el mes i el dia triats (tenim el calendari molt farcit) estan gairebé complets i ens donen un marge de 48 hores per a reservar.
  El dia de la visita serà el 4 de maig. Haurem d’estar a les Coves a les 9:45 h. Cal ser puntuals perque les visites són programades i per grups.

  En acabar la vista passarem el matí al paratge natural, on dinarem de pícnic.

  Ací teniu el formulari d’inscripció que haurem de tancar dijous 14:

 • 8 de març

  L’AMPA se suma i solidaritza als actes del 8 de març amb motiu del Dia de la Dona. Des d’aquella primera declaració del Partit Socialista dels Estats Units d’Amèrica al 1909 i la declaració de l’ONU el 1945 de 8 de març com a Dia internacional de la Dona, comprovem
  que ens queda molt per fer. Davant l’assumpció de normalitat del que no ho és, d’un domini
  patriarcal que ens ha conformat un imaginari col·lectiu sociocultural (llenguatge com a
  construcció d’acadèmics, el disseny de les ciutats i patis escolars, els rols i oficis, els noms
  dels carrers, festes, els manuals d’Història, les legislacions, cosificació i tot un inabastable
  etcètera), volem visibilitzar la lluita feminista i felicitar-nos per la celebració d’aquest dia amb
  la convocatòria de vaga internacional.