Novetats

 • Assemblea 1 desembre 2023
 • Parelles lingüístiques

  Hola, famílies!

  Ahir l’AMPA va engegar el projecte de parelles lingüístiques amb Escola Valenciana, que ens ha aportat materials per desenvolupar l’activitat.

  S’ha creat un grup menut, de moment, que es reunirà cada dues setmanes a l’escola, en horari de dilluns (15 a 16.30h aprox).

  Si t’animes a conversar, apropa’t o escriu-nos a ampagavina@gmail.com

 • Actes i pressupostos 22-23

  A continuació podreu vorer les actes de les reunions que hem fins ara a aquest curs i també els pressupostos aprovats.

  ACTA DE LA SESSIÓ DE LA ASSEMBLEA GENERAL DE L’ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES
  D’ALUMNES DE L’ESCOLA GAVINA CELEBRADA EL DIA 14 D’OCTUBRE DE 2022

  20221014 ACTA DE LA SESSIÓ DE LA ASAMBLEA GENERAL AMPA GAVINA

   

  ACTA DE LA SESSIÓ DE LA ASSEMBLEA GENERAL DE L’ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES
  D’ALUMNES DE L’ESCOLA GAVINA CELEBRADA EL DIA 4 DE NOVEMBRE DE 2022

  ACTA DE LA SESSIÓ 4 NOV 2022 AMPA GAVINA

   

 • Convocatòria assemblea 10 JUNY 2022

  La junta de l’AMPA us convoca el proper divendres dia 10 de JUNY a les 15.30 h, a la pinadeta del poliesportiu pavelló, a l’assemblea ordinària de l’ASSEMBLEA GENERAL, amb el següent

  Ordre del dia
  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior (de 4 d’octubre de 2021)
  2. Memòria d’activitats 2021/2022
  3. Aprovació del balanç i l’estat de comptes del exercici 2021/2022
  4. Elecció membres Junta Directiva
  5. Precs, preguntes i suggeriments

  La vostra presència és molt important.

  L’AMPA funciona gràcies a molta gent, entre les quals estan les persones que assumeixen voluntàriament responsabilitats a les diferents comissions de treball i la renovació és necessària per enriquir la nostra tasca i garantir la representativitat de totes les famílies.

  A la reunió diferents membres de les comissions explicaran el que estan fent i podreu parlar amb elles i ells.

  Animem a tothom, però en especial a les noves famílies que s’han incorporat enguany com a socis de l’AMPA, a participar-hi i a implicar-s’hi, segons la disponibilitat de cadascun.

  Si no podeu venir a la reunió, però teniu interès i disponibilitat per formar-ne part d’alguna d’elles, feu-nosho saber per e-mail a hola@ampagavina.org.

 • Material nou per al pati i educació física

  Ja tenim a l’escola el nou material per a utilitzar tant en el pati com en les activitats esportives.

  Pilotes de molts tipus, pales de ping-pong, estics d’hoquei… Segur que s’ho passen d’allò més bé.

  Nou material esportiu

  Recorda, les nostres xiquetes i xiquets poden gaudir d’aquest material gràcies a la teua aportació a l’AMPA. Moltes gràcies.

 • Convocatòria assemblea 17 desembre 2021

  La junta de l’AMPA us convoca el proper divendres dia 17 DE DESEMBRE A LES 15:00, en primera convocatòria i, en cas de no haver quòrum, en segona  convocatòria mig hora després, a la pinadeta del poliesportiu pavelló, a l’assemblea extraordinària de l’ASSEMBLEA GENERAL, amb el següent

  Ordre del dia:
  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior (de 6 d’octubre de 2021)
  2. Aprovació del pressupost 2021/2022
  3. Elecció membres Junta Directiva vacants
  4. Precs, preguntes i suggeriments

  La vostra presència en molt important.
  L’AMPA funciona gràcies a molta gent, entre les quals estan les persones que assumeixen voluntàriament responsabilitats a les diferents comissions de treball i la renovació és necessària per enriquir la nostra tasca i garantir la representativitat de totes les famílies.

  A la reunió diferents membres de les comissions explicaran el que estan fent i podreu parlar amb ells.

  Animem a tothom, però en especial a les noves famílies que s’han incorporat enguany com a socis de l’AMPA, a participar-hi i a implicar-s’hi, segons la disponibilitat de cadascun.

  Si no podeu venir a la reunió, però teniu interès i disponibilitat per formar-ne part d’alguna d’elles, feu-nosho saber per e-mail al hola@ampagavina.org

 • Dia del Llibre Valencià 2021

  El dia 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià.
  Des de L’AMPA i l’àmbit de biblioteca d’Escola Gavina hem preparat un recull de llibres. Són recomanacions lectores fetes pels nostres amics llibreters de l’escola (Fan Set, Inter-tècnica, Trencadís i El Cresol)
  Us les deixem aquí baix!

  LLIBRERIA FAN SET

  Infantil

  Etiquetes, de Joan Turu (Bindi Books)

  A la Neus cada dia li pengen a muntó d’etiquetes. Algunes li agraden, altres no tant.  Però totes se li queden enganxades per a sempre, la defineixen i  no la deixen, simplement, SER. Per a pensar i debatre al voltant de les etiquetes i estereotips que ens limiten.

  Paf, el Drac Màgic, Peter Yarrow, Lenny Lipton i Eric Puybater (Símbol ed)

  Llibre il·lustrat basat en la coneguda cançó popular. No estem parlant d’una novetat,  es tracta del que en diuen un longseller o llibre de llarg recorregut.  I l’he triat per motius melancòlics: el 1971 el grup Falstebo va popularitzar l’adaptació al català amb el disc “Folk”. Enguany, 50 anys després, el grup anuncia la retirada. Com diu la cançó “Els dracs viuen per sempre, però els nens es fan grans”. Grans, prou que ho som, i tant! però no oblidem a Paf, el drac màgic i de ben segur que els vostres fills se l’estimaran també.

  Primària

  Valor, Maria, de Joan Borja i David González (Andana)

  Maria, la protagonista de la Maria no te por, torna amb una nova aventura. I aquesta vegada els protagonistes són els personatges de les rondalles d’Enric Valor: el mig pollastre, La Mare dels peixos, la bruixa safranera…

  Els  pòsits del senyor Nohisoc, Tina Vallès (La Galera)

  Clàudia, una nena de 8 anys, vol donar la benvinguda al nou veí. Aquest, però, li contesta amb un pòsit on diu “No hi soc”. A partir d’ací s’incia una peculiar relació. Aquest llibre ens parla de  la curiositat i la imaginació infinita dels infants, la solitud, l’empatia i el poder de l’amistad.

  Diari d’un gat assassí, d’Anne Fini (Blackie Books)

  Que sí, que sí! Mateu-me, si voleu. D’acord, m’he carregat l’ocellet. Però, sisplau…, que soc UN GAT!
  En Tuffy es considera un gat normal i fa coses de gats i per això no entén per què la seua família s’enfada cada vegada que arriba amb un animalet entre les dents . La cosa es complica quan arrosega el conill dels veïns, Tambor. Podran resoldre aquest embolic de gats?.

  La regla mola si saps com funciona, Anna Salvia i Cristina Monton (Menstruita)

  Un llibre molt didàctic, amb unes il·lustracions clares i genials i ple d’explicacions necessàries: la primera regla, el cicle menstrual i el sangrat, organs sexuals…

  ESO

  Like Blau, Gemma Pascual  (Barcanova)

  Després de cataclismes mediambientals i sanitaries, la Terra viu en una distopia anomenda “la Reconstrucció”.  Solament n’hi ha dos colors permesos, el blanc i el blau. No n’hi ha música, ni llibres, ni gestos d’afecte. Ningú es mira als ulls, tothom intercatua mitjatçant les pantalles. Un llibre de ciència ficció amb un final sorprenent.


  Heartstopper 1. Noi coneix noi, Alice Oseman (Fan Books)

  Una novela gràfica sobre l’amor entre dos nois. “ En Charlie i en Nick van al mateix institut, però no es coneixen… fins que un dia han de seure junts. A partir d’aquest moment es faran amics i, aviat, en Charlie es començarà a enamorar d’en Nick, tot i que sap que no té cap possibilitat… Però l’amor és imprevisible i potser en Nick està més interessat en en Charlie del que cap dels dos es podria imaginar”.

  LLIBRERIA INTER TÈCNICA

  Infantil

  Piratosaures.Autor: Josep Chapa.Edita: Bullent Edicions.

  Aquest llibre és un llibre ben especial… escrit per un antic alumne i pare d’Escola Gavina, ens conta una historia divertida, acompanyada d’unes il·lustracions meravelloses. Aitana vol jugar a pirates i Martí proposa fer de pirates que busquen dinosaures. Ser… Piratosaures!

  Primària

  Primer Cicle

  Les paraules seran sempre lliures. Autora: Carme Forcadell. Edita: Montena.

  En un diàleg íntim en primera persona entre el seu net i ella, la Carme ha escrit un llibre ple de tendresa i amor, que vol deixar com a llegat tot el procés personal i polític de la expresidenta del Parlament de Catalunya.
  Com l’àvia ha acabat a la presó, explicat amb les seves pròpies paraules, vol ser un recorregut pel procés i pel seu pas per la presó, amb una mirada plena d’esperança cap al futur.


  Vols ser la meva amiga?

  A la Lea no li agrada la seva casa nova. És lluny de tot, al costat s’un camp de patates. I a més no té amics. Però la Lea és llesta i sap que, per trobar-ne de seguida, només li cal la informació precisa. Per això un dia agafa paper i bolígraf i redacta el test més divertit del món per trobar la seva nova millor amiga. Carregant-se de valor, es repeteix: “Estic sola, però no soc tínida! Ho aconseguiré!”. Ho aconseguirà? Ed.Blackie Books.

  Segon Cicle

  El Misteri del papet de vàter volador. Autora: Anna Cabeza. Edita: Bambú.

  Un nou cas per a les germanes Crostó! Aquesta vegada han de viatjar a Nova York, on se celebra l’International Granny Detective Conference, el congrés més important d’àvies investigadores del món. L’Hotel Plaza està ple de gom a gom de celebritats: les germanes Triatrappo d’Itàlia, les Aki Emkedo del Japó, i fins i tot en Donald Trompada. Però entre tant rebombori, hi ha un misteri: el paper de vàter de l’hotel desapareix inexplicablement. Les Crostó, el Marcel i el seu nou amic Max comencen la recerca del culpable. Qui serà?

  Tercer Cicle

  L’Amy i la biblioteca secreta Alan Gratz.Edita: Takatuka

  Quan l’Amy s’adreça a la biblioteca de l’escola per recollir el seu llibre favorit, s’adona que no és al seu lloc. D’entrada pensa que potser l’ha agafat una altra persona, però la bibliotecària li explica que l’ha hagut de retirar perquè alguns pares l’han considerat inapropiat per a una escola de primària. El llistat d’obres prohibides pel consell escolar s’anirà engruixint a mesura que passin els dies.L’Amy i els seus amics, decidits a fer front a aquesta situació,crearan la Biblioteca de Llibres Prohibits l’Armariet i viuran una aventura els grans protagonistes de la qual són els llibres. Una novel·la sobre noies i nois valents, i sobre la censura i la llibertat de llegir.

  Secundària

  Primer cicle

  Aitana i les Feres Joan Canela i Jordi Colonques. Edita: Sembra Llibres.

  Aitana viu en un regne on la vida és senzilla, els monarques són bondadosos i els boscos i les muntanyes estan habitades per magnífiques bèsties que hi campen lliurement. Però tot canviarà amb l’arribada al tron de Pere Joan IV. El nou rei ordenarà capturar les feres i talar els boscos. Una decisió que no sols canviarà la vida dels animals salvatges, sinó també la vida de les persones. Tot es complicarà, encara més, quan la fera més ferotge aconsegueix escapar-se…

  Segon Cicle

  No hi havia a València… Autora: Mercè Climent Edita: Sembra Llibres

  Jade i Àlex no s’han vist mai, però mantenen una relació epistolar que va començar amb un «hola» innocent deixat al pupitre que comparteixen, en hores diferents, a l’institut. En les cartes que s’intercanvien, en secret, hi ha confidències, anhels, dubtes, pors, desitjos, promeses… també referències a poemes, cançons, relats, mites i pel·lícules. A través de les paraules, creixerà una amistat —o potser és amor?— que els permetrà explicar-se, desfogarse i, sobretot, entendre’s. En una societat moltes vegades intolerant i plena de prejudicis no els serà fàcil, però en cada carta descobriran l’alliberament de ser qui realment volen ser.
  A No hi havia a València…, Mercè Climent ens ofereix, amb l’empatia i la força que la caracteritzen, una poderosa novel·la que ens convida a explorar les identitats i els gèneres amb la ment i el cor ben oberts. Una història escrita en paper que ajuda a entendre que hi ha vida més enllà de la immediatesa de les xarxes i les pantalles. Un llibre que naix d’un dels poemes més bells de la nostra literatura per estirar el fil de totes les maneres d’estimar que conviuen als carrers de la València actual.

  LLIBRERIA EL CRESOL

  On va aquesta gent?

  És la pregunta que ens porta a una només resposta: fugen de la persecució. L’àlbum de Gonçal López-Pampló i Fran Parreño és un conte Sense Paraules (Without Words), un tipus de llibre on la imatge absorbeix tot el pes de la narrativa, on es juga a comptar i a interpretar, on els marges del text es trenquen amb la força de la imaginació, que s’expandeix fins a l’infinit. En general els Sense Paraules tenen finals oberts, però no és el cas d’aquest conte, el títol del qual dirigeix al lector a un moment concret de la història (l’Alemanya nazi) i que remet a un desenllaç històric conegut: el final de la Segona Guerra Mundial i la derrota del feixisme. En una primera lectura aquest conte es revela com una excel•lent eina per al debat polític, filosòfic i sobretot per al debat democràtic.

  Bestiari dels monstres valencians

  Ens encanten els monstres, més que a un ximple un llapis, però quan són valencians…som molt fans! Hem gaudit tant amb les històries del Butoni, l’Home del sac, la quarantamaula… ara els amics de Rebombori publiquen el “Bestiari de monstres valencians”, una guia on compten els qui són, de quina comarca vénen, quina és la seua característica, i tot això amb la llegenda de cadascun contada, de manera meravellosa per David Mateo, Sandra Calatayud i Laia Serna. Totes les històries estan acompanyades pel llapis i tinta de Rafa Alonso, amb una estètica “còmic” que ens modernitza la seua lectura, i ho fa encara més divertit!

  Atles de les comarques valencianes

  Us proposem un fantàstic i divertit atles en forma de mapa del tresor. Comarca per comarca, anirem fent un recorregut que ens descobrirà la nostra riquesa artística, monumental, natural, històrica, gastronòmica… aquest llibre segueix l´estell d’altres atles infantils, però amb una diferència, en cada pàgina deixa un xicotet espai per a què les lectores “complete la comarca”, dibuixant qualsevol altre objecte que descobrisca en visitar-lo. Aquest xicotet joc ens assegura l’aventura de descobrir el nostre preciós i gran País. Així que ja saps, en la teua pròxima excursió, no t’oblide de portar en la teua motxilla l’Atles de les comarques valencianes.

  LLIBRERIA TRENCADÍS

  Infantil

  Zoo  il.lustrat

  Una col•leció de cinc llibres i un cd amb cançons de ZOO il•lustrades per il•lustradores i il•lustradors del territori i amb material didàctic per a desenvolupar la creativitat i fomentar el joc inclusiu, la creativitat i la relació amb l’entorn.

  Primària

  Primer cicle

  La millor jugada d’en Madani

  Al barri no s’havia vist mai un futbol com el d’en Madani. Des que va arribar, els partits dels dissabtes són molt millors i els regatejos i els gols del nou jugador es continuen comentant al llarg de tota la setmana. Però la seva millor jugada encara està per arribar. Una emocionant història en què guanyen la determinació i l’afecte.

  Segon cicle

  Robatoris de llegenda

  Set de diners, d’aventura i de desafiaments. Enginy, audàcia i esperit burleta. Coneix els lladres més perspicaços de la història en aquest entretingut repàs dels grans robatoris dels darrers dos segles. Com va deixar escrit Alberto Spaggiari a la cambra cuirassada del banc Société Général de Niça després de buidar-la: «Sense armes ni violència i sense odi».

  Tercer cicle

  V de vendetta

  Guanyadora dels premis Eagle 1982 al millor guionista i a la millor història, V de Vendetta convida a reflexionar sobre la submissió, el desig de llibertat i la rebel•lió davant de la injustícia. Tot un clàssic en la història del mitjà que, amb la màscara de V ja convertida en tota una icona revolucionària i el seu missatge plenament vigent, es publica per primera vegada en català.

  ESO

  Primer cicle

  Així es perd la guerra del temps

  Rebel i seductora, exuberant i llustrosa, Així es perd la guerra en el temps és una d’aquelles comptades històries en què costa decidir si és més digna d’elogi la intel•ligència de la seva estructura i prosa o la brillantor de les seves idees i els seus personatges.

  Segon cicle

  Un final

  La societat de consum, incapaç de crear o produir, ha trencat el mecanisme que la feia funcionar. L’home ha substituït la seva capacitat d’imaginar, cooperar i compartir per una set egoista i insaciable a la recerca d’una experiència superior. El culte del jo es reflecteix també en el cos, en la possibilitat de canviar qualsevol part d’un mateix, i deixar de ser per aparentar ser. L’obstinació de viure les vides dels altres provoca l’efecte contrari; l’altre ja no existeix, ja no importa.

  Altres estudis posteriors

  Napalm al cor

  «Pol Guasch ha trobat un lloc insòlit des d’on desplegar una prosa d’orfebre vigorosa que llegim com una crítica als mecanismes de repressió del poder però que es pot transformar, gràcies a la tensió poètica que travessa el text, en un conjur contra la intempèrie del món actual», Imma Monsó.
  Sens dubte la millor novel·la en català de 2021 (llibreria Trencadís)

   

 • Novena edició de la Plaça del Llibre de València

  Bon dia, hui dimecres comença la Plaça del Llibre a la plaça de l’Ajuntament de València, fins al pròxim dilluns 1 de novembre. Com sabeu, es tracta d’una fira del llibre íntegrament en valencià.
  Ací teniu el programa complet i les activitats per a tota la família.

  Programa Plaça del Llibre a la plaça de l'Ajuntament de València
 • Renovació de la Junta de l’AMPA

  El passat 5 d’octubre, l’AMPA va celebrar una assemblea per a renovar els càrrecs, en la qual es van elegir els nous membres de la Junta. Són els següents:
  President: Ivan Balaguer i Zarzo
  Vicepresidenta: Carmina Morellà
  Secretari: Joan López
  Tresorera: Merxe López
  Vocals: Ana María Rey, Puig Mora, Ovidi Sambonet, Altea Calabuig, Neus Puertes, Mari Carmen Rodríguez, José Joaquín Ribes, Miguel Ángel Moya, Miquel Àngel Soler i Roger Sarrià
  Per a poder preparar les activitats i el pressupost per al curs que acaba de començar, ens agradaria rebre idees de tots els pares i mares que siguen socis de l’AMPA, escrivint-nos un correu a hola@ampagavina.org. Si encara no sou socis, podeu omplir el formulari d’inscripció que trobareu al web www.ampagavina.org i enviar-lo al correu electrònic indicat. Gràcies!

 • En memòria de la Núria Poll

  El passat mes de Juliol la Núría Poll ens va deixar sobtadament. Ha estat un cop molt fort per a moltes famílies d’aquesta escola, que vam tenir la joia de compartir un temps amb la nostra companya i amiga. Des de la Junta de l’AMPA volem expressar el nostre dol per a la seva pèrdua. També el nostre agraïment, record i estima per la Núria, el seu company i membre de Junta Abel, i la seva filla Martina.

  La Núria va ser una dona implicada i compromesa amb el seu entorn i també amb  l’escola. Sempre va estar disposada a col·laborar en aquelles activitats que s’obrien a les famílies, participant als tallers, a les excursions… Va aportar el seu  seu accent particular, no sols en la parla , sinó també en la forma de fer i afrontar la vida, fent País. Des de Barcelona a València amb entusiasme, ganes d’aprende i també d’ensenyar, de contribuir i aportar.

  Ens va dur al Tió per Nadal i ens va ensenyar a cantar-li. Ens va acompanyar en les trobades d’Escola Valenciana, on també va participar als tallers. Fou membre de la Comissió de Convivència i membre de l’anterior Junta de l’AMPA. També ens va parlar des del Cor de pares i mares, donant veu a totes aquelles cançons i poemes que parlen de nosaltres, de la nostra veu, de la nostra terra, de les nostres arrels. Persona implicada a nivell individual i també a nivell col·lectiu, social i polític. Ha estat un referent, motor d’idees, il·lusions i empenta. 

   Fins aviat amiga, companya, mare. El teu somriure i el teu riure sempre quedarà amb nosaltres.

   

  T’estimem