AMPAfest: Jornada per la cooeducació

Ja està tancat el programa de la I AMPAfest, dedicada a la coeducació, que tindrà lloc el pròxim dia 6 de juny, dissabte, i que organitza l’AMPA de l’Escola Gavina amb la col·laboració de l’Escola, d’AMESTI Educació i de l’ONG València Acull. En breu rebreu el fullet d’inscripció als tallers i al dinar via motxilla, però des d’ací també us el podeu descarregar, ja que cal emplenar una butlleta per persona: AmpaFest_triptic

Les inscripcions s’han de retornar al mestre o la mestra de la vostra classe; si hi porteu amics o familiars, convé que adjunteu les seues butlletes a les vostres, grapades, atés que el pagament dels plats de paella es fa per domiciliació bancària i hem de saber a qui cal carregar cada import.

Ací teniu un resum del PROGRAMA:

10:30 h OBERTURA DE PORTES
11:00 h BENVINGUDA I CONFERÈNCIA INAUGURAL (Pavelló esportiu)
“Educar un xiquet, educar una xiqueta”
A càrrec de Marina Subirats i Martori, catedràtica emèrita del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, gestora pública i política catalana amb llarga experiència en qüestions de gènere i especialitzada en sociologia de l’educació i de la dona. Actualment és presidenta de CoeducAcció, associació per la transformació educativa amb perspectiva de gènere.
12:30 h TALLERS SIMULTANIS (Diversos espais)
-Taller de bons tractes. Aprenentatge de bones pràctiques i habilitats per a millorar les relacions interpersonals. Es basa en la capacitat de les persones per a gestionar els nostres afectes recolzant-nos en valors com la igualtat entre dones
i homes, l’autonomia personal, la resolució no violenta de conflictes, la llibertat per a decidir sobre les nostres vides, etc. Impartit per Josefa Isabel Cercenado (mestra) i Lluïsa Cifre (filòloga), membres del Col·lectiu pels Bons Tractes.
-Mítiques: infanteses, criances i gènere. (1a sessió). Taller on es treballa la relació entre la nostra infantesa, la forma en què criem i les relacions de gènere que les travessen. Es busca una presa de conciència a través de les pròpies sensacions,
emocions i sentiments, mitjançant l’expressió lliure del cos i de la paraula. Impartit per Lourdes Serra Salomón (psicoterapeuta) i Hilario Sáez Méndez (sociòleg).
-Taller d’integració neurològica i fisiològica. Impartit pel Centre Optomètric Montrull.
-Resolució de conflictes: pares, mares, fills, filles i adolescència. Taller on es treballen estratègies i metodologies per a la resolució de conflictes. Impartit per Mauro Bólmida (Amesti Educació)
-Prevenció de la violència de gènere en l’adolescència. Aquest taller pretén fer visible l’existència de violència de gènere entre adolescents, ajudar-nos a detectar les seues diferents manifestacions i conscienciar en la necessitat d’educar en igualtat. Impartit per Maria Josep Clarí i Gil, educadora social, experta en violència de gènere i especialitzada en igualtat.
14:00 h DINAR
-Tapes del món. Per començar, podrem assaborir diverses tapes d’arreu del món: Nepal, Síria, Marroc…, elaborades per l’ONG València Acull. Amb la vostraparticipació en els tallers, obtindreu un tiquet per a una tapa gratuïta.
-Paella gegant. Galbis ens prepararà una paella gegant per a dinar. Preu: 2 euros, que també inclou plat, cullera i tovallons.
– Servei de bar. També hi haurà servei de bar per a comprar begudes i café.
16:00 h Taller “Mítiques: infanteses, criances i gènere”. (2a sessió)
16:00 h CONCERT (Pavelló esportiu)
– The Brut of Cat (grup format per exalumnes de l’escola).
– Dani Miquel

AmpaFest_poster_A3_imprempta-page-001

La imatge de la jornada i el disseny del cartell i el tríptic és obra de l’exalumna de l’escola Mireia Juan, de www.flouflou.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *