AMPAgavina s’adhereix al manifest a favor de TV3.

És un dels múltiples manifestos a favor de tenir quants més canals millor, en la llengua pròpia del país. Aquest en concret ha estat editat per l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria.

INSTITUT D’ESTUDIS COMARCALS DEL CAMP DE TÚRIA | dissabte, 24 de març de 2007


L’assemblea de l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria, reunida a Benaguasil per tractar entre d’altres assumptes la decisió del govern de la Generalitat Valenciana de tancar les emissions de TV3 al País Valencià, MANIFESTA

UN. Els nostres representants han pres una mesura política contrària als valors de llibertat propis d’un país europeu i democràtic.

DOS. La mesura de tancament de quatre canals de televisió al País Valencià no és aïllada ni casual. La impunitat com a València s’han atacat llibreries, centres culturals i escoles, sense castigar o depurar responsabilitats, o s’ha impedit que actuen músics, actors o artistes pequè s’expressen en valencià, mostra el tarannà antidemocràtic de qui governa.

TRES. Som a favor de la racionalitat i contra els abusos d’un govern que no atén les denúncies presentades per prohoms de la vida cultural, universitària, associativa, d’ací i d’arreu d’Europa.

QUATRE. L’objectiu del nostre Institut és promoure la cultura, la ciència, l’estudi i la investigació, des dels valors democràtics de pluralitat, de diàleg i de convivència, i no podem consentir un nou atac a canals de TV en la llengua pròpia.

CINC. La mesura és contrària a l’ús de la llengua dels valencians, ja que eliminarà un dels pocs mitjans que s’expressa en la llengua comuna.

SIS. Un dels objectius principals d’un govern és potenciar l’ús de la llengua del seu país, i encara més si aquella està amenaçada.

SET. En l’era digital, eliminar canals de TV, com a moneda de canvi d’interessos particulars, no s’ajusta a les llibertats guanyades en democràcia ni defineix la societat moderna que volem ser.

VUIT. La Unió Europea, en la Carta en defensa de les llengües minoritzades, anima a potenciar-ne l’ús. L’acció del govern valencià atempta contra els organismes europeus i ens elimina mínims democràtics imprescindibles.

NOU. Posicionar-se contra la llengua ataca directament l’escola valenciana i l’aprenentatge dels xiquets valencians. L’escola ha d’estar per damunt de les febleses polítiques, i s’ha d’alimentar dels àmbits de diàleg, de debat, de pluralitat, de coneixement i de respecte mutu. Els xiquets d’aquest país i de qualsevol país mereixen un clima de convivència per damunt d’interessos partidistes.

DEU. Som a favor de la riquesa i de la diversitat cultural. Defensem l’emissió de qualsevol canal de TV en la llengua del país, incloent-hi InfoTV, i encara exigim que altres mitjans públics i privats, facen també un ús rigorós de la llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *