Discurs de Severn Suzuki a la Cimera de la Terra

Les Nacions Unides han declarat el 2010 Any Internacional de la Biodiversitat. Per aquest motiu, l’Escola ha triat aquest tema com a eix sobre el qual giren la major part de les seues activitats. En el web podeu visitar un espai específic en què s’explica què és la biodiversitat i com podem preservar-la.

L’any 1992 es va fer Rio de Janeiro la Cimera de la Terra sobre Medi Ambient i Desenvolupament, durant la qual es va tractar de definir un model de desenvolupament sostenible. Hi van participar representants de 179 estats, i també un gran nombre d’ONG. Finalment, es va signar un document important, la Convenció sobre Diversitat Biològica, que va definir el concepte de biodiversitat.

En aquest context, una xiqueta canadenca, Severn Suzuki, que aleshores tenia 12 anys, va fer un discurs davant els representants dels estats participants a la Cimera. Pensem que després de quasi 20 anys no ha perdut gens ni mica la vigència. Potser ara més que mai, hauríem de tornar a escoltar-lo, perquè aquesta veu podria ser la del nostre fill o filla, que ens pregunta, com ella, què fem per protegir la vida al nostre planeta. I com a pares i mares haurem de pensar a trobar-hi una resposta, preguntant-nos nosaltres mateixos, amb honestedat, si fem tot el que és a les nostres mans perquè en un futur els nostres fills puguen gaudir d’una natura que conserve tota aquesta diversitat biològica de què tant parlem.

I ara se’ns presenta una oportunitat única, ben a prop, i no podem desaprofitar-la. Hem d’acompanyar l’escola en aquest camí, contribuir a l’esforç i al treball que suposa dur un projecte endavant, el de la Biodiversitat. Però donar suport és més que visitar el web o llegir aquest article, és fer costat a les activitats que s’organitzen, és participar-hi i és, també, respondre a la crida dels mestres.

httpv://www.youtube.com/watch?v=kwv0wp6tvSE&feature=player_embedded#at=22

Per començar, proposem una sèrie d’activitats JClic que podem fer amb els nostres fills en relació amb el coneixement i la protecció de la natura:

Infantil: El viatge d’una goteta d’aigua El cicle de l’aigua i la seua importància per a la vida dels éssers vius.

Primària (també per a Infantil): Font Roja Conéixer el Parc Natural de la Font Roja.

Secundària: El canvi climàtic Activitat per fer palesa l’acció humana desencadenant del canvi climàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *