Gran èxit de participació de l’AMPAtrònic

Dissabte passat va tindre lloc la quarta edició de l’AMPAfest, la jornada lúdica i formativa organitzada per l’AMPAgavina. Amb el nom d’AMPAtrònic, enguany estava dedicada a les noves tecnologies, la seua validesa com a ferramenta de treball i d’ús social, els perills que comporta, l’abús, les addiccions, etc.

La jornada va començar amb una conferència a càrrec d’Imma Dasí, tècnica de l’associació ARTIC, especialista en addiccions i, també, mare de l’escola. Amb el títol “L’ús saludable de les TIC”, Imma Dasí va oferir un ampli panorama dels avantatges i els inconvenients que plantegen les noves tecnologies, i alhora va donar diversos consells i suggeriments interessants al centenar de pares i mares assistents per a acompanyar els fills en el seu aprenentatge digital. La jornada formativa va acabar amb un taller participatiu en què els pares i mares van poder reflexionar sobre els hàbits digitals dels seus fills, segons les edats d’aquests últims. Una jornada molt profitosa, doncs, per a tots els assistents, que es podrà completar accedint als materials oferits per Imma Dasí per mitjà de la web de l’AMPA pròximament.

En paral·lel a les activitats formatives per a pares i mares, l’AMPA va organitzar altres activitats adreçades a l’alumnat: per als més menuts, un taller de construcció de ciberbestioles amb un gran èxit, ja que entre tots els participants en van elaborar més de noranta; per als més majors, un taller de programació on es van mostrar treballs sobre intel·ligència artificial i gràfics de la Universitat de València i la Universitat Politècnica, i que es va allargar una hora més del previst per les ganes que tenien els assistents d’aprendre més sobre la programació en Python; i, com a contrapunt a aquestes activitats tecnològiques, es va desplegar pel pati tot una sèrie de jocs de fusta que permetien encarar el joc des d’un punt de vista més tradicional.

En acabar totes les activitats va arribar l’hora del dinar, amb la gran calçotada acompanyada d’embotit preparada per membres de la junta de l’AMPA, i les tres paelles que va elaborar el cuiner Raúl. Com a acompanyament a l’oferta gastronòmica, diversos alumnes de 4t d’ESO  van col·laborar portant de casa algunes coques dolces i salades que van posar el colofó al dinar. I com a punt final a la festa, el grup NUC va oferir un concert al pavelló de l’escola que va fer ballar petits i grans bona cosa.

Una diada, doncs, lúdica i formativa d’allò més interessant que va servir per a compartir idees i neguits, tot escoltant experiències i punts de vista diferents. Un dia de convivència internivell entre infants, mares i pares, fent escola en sentit ampli.