Kings of Leon: el rock alternatiu que vingué del sud (dels Estats Units)

Ivan “Leon” Folowill era un predicador de l’Església Pentecostal Unida al Cinturó de la Bíblia del sud dels Estats Units. Quan la seua família s’instal·lava amb la seua camioneta durant períodes curts en un lloc, els fills de la família, Anthony Caleb, Ivan Nathan i Michael Jared, eren educats per sa mare, Betty-Ann; si el període era més llarg, assistien a classes en petites escoles parroquials.

El 1997, Ivan va abandonar l’Església i es va divorciar de la seua dona. Els dos germans majors, Caleb i Nathan, es van instal·lar a Nashville i van descobrir el rock. Van conèixer el músic Antonio Petraglia, van signar un contracte amb RCA i varen cridar el seu germà Jared i el seu cosí Cameron Matthew Followill per formar Kings of Leon.

El seu primer àlbum, Youth and Young Manhood (2003), tingué una bona recepció al Regne Unit i a Irlanda; hi actuaren com a teloners de The Strokes i U2. Només aconseguiren l’èxit als Estats Units amb el seu tercer àlbum, Because of the Times (2007), després de ser teloners, els anys anteriors, de Bob Dylan i Pearl Jam.

No obstant això, jo continue preferint el seu primer àlbum, qualificat de tosc, però amb cançons com Red Morning Light o Molly’s Chamber, amb una força que va diluint-se en els seus treballs posteriors…

Kings of Leon

Red Morning Light

httpv://www.youtube.com/watch?v=pjuhgPQ9jtg

Molly’s Chambers

httpv://www.youtube.com/watch?v=bjnIHbfNtP0

Knocked up

httpv://www.youtube.com/watch?v=ao9NUau3_TM&feature=related

Fernando Sapiña (pare de la classe de 3er de Primària)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *