La vida per davant amb la meua bici

Sí, m’agrada… m’agrada molt… m’encanta sentir el vent a la cara… m’agrada molt veure els arbres i les seues ombres… M’agrada anar amb bici a l’escola.

Sabeu? Hi anem xarrant amb els amics, però la mare sempre em diu que no parle i que em fixe en el camí.

Primer anem a buscar a un, després a l’altre i finalment som un munt de gent. Jo animaria tots els companys perquè anaren amb bici a l’ESO. A més de la sensació que fa, utilitzem menys els cotxes, gastem menys gasolina, embrutem menys la natura i totes aquelles coses necessàries per al nostre planeta. A mes és una manera entretinguda de fer esport.

El camí per on nosaltres anem està molt be, quasi tot és carril bici i això també m’agrada. Si no està ocupat, a més anem ràpid. A mi no m’agrada gens anar lent, perquè arribem tard a l’escola i és avorrit. La mare té molta por que atropellen algú de nosaltres. Un dia, un cotxe sí que va atropellar un company de l’institut. Va ser per l’escola Baladre. Seria bona idea que posaren policies per organitzar el trànsit a l’hora de l’entrada i l’eixida de l’escola Gavina, com fan a les altres escoles del poble.

 

La veritat és que això sí que em fa por a mi, perquè hi ha llocs on no hi ha carril bici. De sobte, la franja verda s’acaba. Jo crec que, això, ho haurien d’arreglar. Imagine que l’Ajuntament estarà rascant-se la closca per trobar la manera de solucionar-ho, Perquè aquest Ajuntament, se suposa, fomenta l’ús de la bicicleta.

També hi ha vegades que les persones adultes van molt de presa i pareix que no ens veuen. Jo crec que tenen presa per arribar a la feina, perquè no volen alçar-se una mica més prompte, o perquè tenen altres coses a fer. Si al remat tenim un accident, tots n’eixirem perdent.

Jo demanaria per favor a tots que anaren amb compte amb nosaltres. Les conseqüències poden ser molt fortes , perquè un accident amb bicicleta pot ser mortal i la cagues.

Moltes gracies a tots. I bon camí.

 

Alumnes de primer i segon d´ESO. Escola Gavina

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *