Manifesta’t contra la LOMCE i les retallades

Manifestació 13 desembre a València, a les 18h, des de Sant Agustí fins a la Plaça de la Mare de Déu. Convoca la Plataforma per l’Ensenyament Públic.

La setmana passada el Ministeri d’Educació presentava un segon esborrany de la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa). Si el primer esborrany ja va provocar reaccions contràries i crítiques a una reforma “classista, mercantilista i segregadora” (STPEV), aquest segon esborrany ha estat qualificat com “un atac directe al bilingüisme del sistema educatiu valencià, un atac al desenvolupament d’un plurilingüisme valencià que assegure la competència lingüística en la nostra llengua” en paraules de Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana i com “una greu amenaça contra la identitat valenciana, en tant que representa una nova imposició centralista”, segons ACPV. Tomás Sempere, president de la Confederació Gonzalo Anaya, ha alertat que “de prosperar el text de Wert, es podria posar fi a un treball de 29 anys de normalització lingüística a les escoles”.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha convocat un seguit de mobilitzacions contra la LOCME els dies 13 i 15 de desembre i ha emés el següent comunicat:

 “La Plataforma ha decidit convocar protestes a l’àmbit autonòmic, en primer lloc, per l’agressió que suposa contra els drets lingüístics i contra l’ensenyament en valencià el tractament que es fa a la proposta de Llei Orgànica de l’ensenyament en llengües cooficials; a aquest atac cal afegir els seguit d’imposicions que pretén el Ministre amb la proposta de llei, com són: la pèrdua de participació de la comunitat educativa als centres, el caràcter mercantilista i competitiu de l’educació, la segregació de l’alumnat i la pèrdua del caràcter compensador de desigualtats de l’educació i, en resum, un model neoliberal, classista i autoritari de l’ensenyament” (+ 

En la pàgina del STEPV podeu accedir-hi al avantprojecte LOCMCE, entre d’altres documents.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *