Tancat de la Pipa

L’excursió al Tancat de la Pipa que va organitzar dissabte passat el Grup pel Valencià de l’AMPA va ser tot un èxit, i va complir amb escreix els objectius que s’havia proposat: conéixer un paratge tradicional del nostre territori, promoure l’ús del valencià com a llengua de comunicació i reunir famílies de l’escola de diferents cursos per a fomentar les relacions interclasse. 

De bon matí, els vora 80 pares, mares i alumnes de l’escola que hi vam anar ens vam aplegar al port de Catarroja per embarcar-nos cap al llac de l’Albufera i el Tancat de la Pipa. Allà vam aprendre com es va formar el llac, què són els tancats, la important de tasca de regeneració de flora i fauna que porten a terme i vam poder observar també algunes de les aus que sobrevolen el parc natural. Abans i després de la visita al Tancat, els barquers de Catarroja ens van fer un passeig per dins del llac, on vam poder contemplar l’elegància de les barques de vela llatina que navegaven en l’horitzó, prop de Silla. Enmig d’aquest paradís natural que tenim tan a la vora, navegant entre canyars, ànecs i barraques, la brisa suau i el sol que s’amagava i aguaitava rere els núvols van fer que, fins i tot, més d’un s’animara a fer una becadeta ajocat en la barca. Com si el temps s’haguera parat durant uns instants…  

En acabant l’excursió marinera, una volta arribats a Catarroja, ens vam endinsar en l’Albufera per a arribar a La Matandeta, un restaurant de decoració rústica i alta gastronomia enclavat enmig del parc natural. Allà ens van reservar un espai privat i ens van preparar un dinar típic valencià que va arredonir una jornada fantàstica. De segur que en el futur repetirem l’experiència, visitant i coneixent altres paratges valencians de tradicions arrelades.

Una resposta a «Tancat de la Pipa»

  1. Un matí de relacions interclasse, natura, patrimoni i rialles. Fer escola.
    Esperem i recomanem la propera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *